Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • seler konserwowy

    1 słoik
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • ananas w puszce

    1 puszka
  • jajka

    3 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym foto
Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie, następnie odstawić do przestygnięcia.
Krok 2 - Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym foto
Seler odsączyć z zalewy i wyłożyć na miskę. Dodać odsączoną kukurydzę oraz pokrojonego w kostkę ananasa.
Krok 3 - Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym foto
Ugotować jajka na twardo. Przestudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4 - Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym foto
Połączyć wszystkie składniki. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku niewielką ilością soli.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ekasia 04.01.2015 10:26
Chyba musze spróbowac
Wiktoria29 20.04.2014 20:12
moja ulubiona sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat