Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
seler konserwowy 1 słoik
kukurydza w puszce 1 puszka
ananas w puszce 1 puszka
jajko 3 szt
majonez 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie, następnie odstawić do przestygnięcia.
Krok 1 - Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym foto
2
Seler odsączyć z zalewy i wyłożyć na miskę. Dodać odsączoną kukurydzę oraz pokrojonego w kostkę ananasa.
Krok 2 - Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym foto
3
Ugotować jajka na twardo. Przestudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Krok 3 - Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym foto
4
Połączyć wszystkie składniki. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku niewielką ilością soli.
Smacznego :)
Krok 4 - Sałatka z ryżem, ananasem i selerem konserwowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ekasia 04.01.2015 10:26
Chyba musze spróbowac
Wiktoria29 20.04.2014 20:12
moja ulubiona sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak