Sałatka z rydzami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    1,5 kg
  • papryka

    1 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • marchew

    1/2 kg
  • olej

    1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy

    3 małe słoiczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • ketchup

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone rydze blanszować i pokroić w paseczki. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju , dodać pokrojoną w paseczki paprykę , startą marchewkę i grzyby. Dusić do miękkości i doprawić do smaku.Pod koniec doda ketchup i koncentrat pomidorowy. Gotować 5 minut przełożyć do słoików i pasteryzować 30 minut

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miroslawa 22.02.2013 04:37
fantastyczna
Boska_Agatka 21.02.2013 21:35
zjadłabym
Misada 21.02.2013 21:21
smakowita
Rafał3 21.02.2013 21:18
super
Krzysiek3 21.02.2013 21:16
super
Klisza 21.02.2013 21:10
świetna
Iwka 21.02.2013 21:05
ciekawa
Silver Teaspoon 21.02.2013 21:01
pyszna
Simeo 21.02.2013 20:58
smaczna
Renataj 21.02.2013 20:55
Apetyczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat