Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukoli z grillowaną polędwiczką i ciecierzycą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 400 g
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sałata lodowa 2 duże , wierzchnie liście
rukola 2 garście
pomidorki koktajlowe 6 sztuk
ciecierzyca 100 g , ugotowanej
bazylia świeża
sos sojowy ciemny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukoli z grillowaną polędwiczką i ciecierzycą


1.Polędwiczkę umyć , oczyścić z błonek. Pokroić w cienkie 0,5 cm plasterki. Oliwę wymieszać z solą i pieprzem , natrzeć mięso. Rozgrzać patelnie grillową lub grilla elektrycznego/węglowego , smażyć plasterki polędwiczki po 1-2min. z każdej strony.
2.W miseczki z liści sałaty wkładać po garści rukoli , posypać ciecierzycą oraz ułożyć plastry polędwiczki. Do każdej sałatki dodać po 3 umyte pomidorki koktajlowe oraz listki bazylii. Sałatki polać sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 22.12.2015 23:06
zjadłabym z przyjemnością :)
marcia7 22.12.2015 18:57
zdrowa i pożywna
Gracer 22.12.2015 18:07
dobry przepis
Kasnaj 22.12.2015 17:22
bajeczny przepis
bietka 22.12.2015 16:09
Smaczna sałatka :)
SzczyptaChili 22.12.2015 15:56
Dziękuję :)
Agnieszka-87-25 22.12.2015 15:01
smae dobroci
Aleksandra/Olcia 22.12.2015 14:57
apetycznie podana
marenka 22.12.2015 14:37
fajna sałatka
RenataZ-et 22.12.2015 14:13
pięknie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak