Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukoli i roszponki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

rukola 100 g
roszponka 100 g
pomidorki koktajlowe 10 szt.
mozzarella w kulce 125 g
szalotka 1 szt.
oliwki czarne 15 szt.

sos

imbir starty 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
miód prawdziwy 1/2 łyżeczki
sok z limonki 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukoli i roszponki

1. Rozłożyć na talerze rukolę, a na nią roszponkę i pokrojoną w cienkie kółka szalotkę.
2. Dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki i pokrojoną mozzarellę.
3. Z wierzchu sałatkę obłożyć pokrojonymi czarnymi oliwkami.
4. Składniki sosu wymieszać do czasu, aż miód i sól się rozpuszczą.
5. Tuż przed podaniem sałatkę polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 24.11.2016 18:14
Lubię takie sałatki.
Futka 24.11.2016 11:29
Pyszna i pożywna sałatka :)
ilka01 24.11.2016 10:56
moje smaki .....:)
agaK. 24.11.2016 10:35
Sałatki -pycha, uwielbiam i nie wybrzydzam:)
Madzai 24.11.2016 10:33
Z chęcią bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak