Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukolą i awokado

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

rukola 2 garście
roszponka 1 garść
mozzarella w kulce 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
awokado 1 sztuka
słonecznik łuskany 1 garść
Cebulka złota marynowana Smak 1/3 słoika

sos

limonka 1/2 sztuki
ząbek czosnku 1 sztuka
olej z suszonych pomidorów 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukolą i awokado

Rukole i roszponkę opłukać i osuszyć. Położyć na dnie naczynia. Mozzarellę pokroić w kostkę, dodać pokrojone w kostkę pomidory. Awokado obrać i pokroić w kostkę. Na wszystkie warzywa odsączoną z zalewy cebulkę złotą i posypać ziarnami słonecznika.
Przygotować sos. Do oleju z suszonych pomidorów wcisnąć przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i dodać sok z połowy limonki.
Gotową sałatkę polać sosem przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 10.05.2015 10:34
pięknie podane
luna76 10.05.2015 10:19
bardzo apetyczna!!! :)
Megg 09.05.2015 17:30
świetna wiosenna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak