Salatka z rukolą , awokado ,fasolą czerwoną , papryką ,suszonymi pomidorami i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

  • suszone pomidory

    5 sz
  • oliwki zielone Smak

    1/2 szklanki
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 szt
  • awokado

    1 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczkji
  • oliwa

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rukolę umyć pod bieżącą wodą i osuszyć na rączniku papierowym. Rukolę przełożyć na talerz , dodać obrane ze skórki i pokrojone awokado i skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniało.
Paprykę czerwoną umyć i przekroić , pozbawić pestek i pokroić w paseczki. Oliwki zielone pokroić w krążki. Pomidory pokroić na mniejsze części ,fasolę czerwoną odlać z zalewy.
Przyprawić pieprzem , polać oliwą z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 08.02.2016 15:21
fajna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat