Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponki z delikatnym winegret cytrynowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 1 opakowanie
kapusta pekińska 1/4 sztuki
pomidor 1 sztuka
awokado 0,5 sztuki
sok z cytryny 1 łyżka
musztarda dijon 0,5 łyżeczki
skórka z cytryny 0,5 łyżeczki startej na małych oczka
oliwa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponki z delikatnym winegret cytrynowym

Kapustę pekińską posiekać, wymieszać z roszponką, awokado i pomidorem pokrojonym w kostkę.
Sos zrobić z oliwy, soku z cytryny, musztardy, soli morskiej, pieprzu i skórki z cytryny.
Warzywa podać na talerzu i polać sosem (nie mieszać razem przed podaniem, niech każdy to sobie zrobi na talerzu)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 27.01.2014 23:53
smakowita sałatka
Anna169Hosz 18.12.2012 19:30
Bardzo lubię roszponkę i inne zieloności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak