Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponki i ryżu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1/2 woreczka
roszponka
por (białe części) 1 szt
papryka czerwona 1 szt
szynka 15 dag
sos balsamiczny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponki i ryżu

Roszponkę myjemy i osuszamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Do sałaty dodajemy ryż . Paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę i dodajemy do sałatki. Szynkę kroimy w kosteczkę. Pora kroimy w paseczki. Składniki lekko mieszamy. Solimy do smaku i polewamy sosem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 17.09.2013 17:56
doskonałe połączenie
Marta11 17.09.2013 17:41
bardzo fajna salatka
reniatka 17.09.2013 17:01
piękna kolorowa i zdrowa sałatka
cukiereczek 17.09.2013 16:30
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak