Sałatka z roszponki i ryżu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    1/2 woreczka
  • roszponka

  • por (białe części)

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • szynka

    15 dag
  • sos balsamiczny

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roszponkę myjemy i osuszamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Do sałaty dodajemy ryż . Paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę i dodajemy do sałatki. Szynkę kroimy w kosteczkę. Pora kroimy w paseczki. Składniki lekko mieszamy. Solimy do smaku i polewamy sosem balsamicznym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 17.09.2013 17:56
doskonałe połączenie
Marta11 17.09.2013 17:41
bardzo fajna salatka
reniatka 17.09.2013 17:01
piękna kolorowa i zdrowa sałatka
cukiereczek 17.09.2013 16:30
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat