Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponki i pieczonej papryki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełki rzodkiewki 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka żółta 1/2 szt
oliwki czarne kilka szt
ser kozi 50 (pecorino)
roszponka 1 garść
papryka czerwona 1/2 (pieczona)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponki i pieczonej papryki

Dokładnie umytą i osuszoną sałatkę roszponkę ułożyć na półmisku. Paprykę pokroić w paseczki, a oliwki w krążki. Wyłożyć na sałatę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Oliwę połączyć z octem balsamicznym i skropić sałatkę. Wierzch posypać świeżymi kiełkami i wiórkami startego sera.

A jak przygotować paprykę pieczoną zobacz tutaj:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/210897/papryka-pieczona.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak