Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką, szpinakiem, orzechami pinii i bazyliową oliwą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 200 g
roszponka 200 g
pomidory 3 szt
orzeszki piniowe 5 g
pestki dyni 10 g
słonecznik łuskany 10 g
oliwa 20 g
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką, szpinakiem, orzechami pinii i bazyliową oliwą

Kroki postępowania

1
Z łodyg roszponki zrywamy tylko liście. Myjemy liście i suszymy za pomocą ręcznika papierowego.
Krok 1 - Sałatka z roszponką, szpinakiem, orzechami pinii i bazyliową oliwą foto
2
Pomidory kroimy w ćwiartki i pozbawiamy szypułek.
Krok 2 - Sałatka z roszponką, szpinakiem, orzechami pinii i bazyliową oliwą foto
3
Umyty szpinak mieszamy z oliwą z oliwek.
Krok 3 - Sałatka z roszponką, szpinakiem, orzechami pinii i bazyliową oliwą foto
4
Dodajemy do miski roszponkę, szpinaki i pomidory. Dodajmy ziarna słonecznika, pestki dyni oraz orzechy.
Krok 4 - Sałatka z roszponką, szpinakiem, orzechami pinii i bazyliową oliwą foto
5
Do oliwy z oliwek dodajemy bazylię i energicznie mieszamy. Odstawiamy na 30 minut.
Krok 5 - Sałatka z roszponką, szpinakiem, orzechami pinii i bazyliową oliwą foto
6
Dodajemy do naszej sałatki oliwę z bazylią oraz doprawiamy solą i cukrem.
Krok 6 - Sałatka z roszponką, szpinakiem, orzechami pinii i bazyliową oliwą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.11.2015 07:23
Smaczna i zdrowa
Dorota76 20.11.2015 07:18
samo zdrowie na talerzu
Mala 19.11.2015 20:01
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak