Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką i kiełkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 1 garsc
żółte pomidorki
kiełki 2 lyzki
orzechy włoskie 1 lyzka
oliwa 1 lyzka
sok z cytryny 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką i kiełkami

Roszponkę układamy w miseczce. Układamy połówki żółtych pomidorków, obrane orzechy włoskie i kiełki. Następnie robimy sos z oliwy z oliwek, soku z cytryny, pieprzu i soli. Sos mieszamy w shakerze i polewamy przed samym podaniem. Idealnie smakuje z bruschettą lub innym pieczywem, polecam taką sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 12.11.2013 14:13
pyszna sałatka
aginaa 12.11.2013 07:11
polecam wszystkim
Christopher 11.11.2013 23:49
Lubię takie proste sałatki.Przypomniałaś mi ,że muszę "nastawić"kiełki.
Katarzyna/kate1980 11.11.2013 18:50
świetna i zdrowa sałatka
Ania321 11.11.2013 16:33
bardzo zdrowa kolacja i do tego pysznie wygląda :)
nogawkuchni 11.11.2013 16:22
Pyszna,zdrowa i apetycznie wyglądająca sałatka zrobiona z samych smakowitych i wartościowych składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak