Sałatka z roszponką i avokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    1 op
  • avocado

    1 szt
  • cytryna

    1/4 szt
  • czosnek

    1 zabek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roszponkę umyć i osuszyć. Awokado obrać ze skórki, przekroić na pół, wyjąć pestkę i pokroić na kawałki. Z cytryny wycisnąć sok, wymieszać go z solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dokładnie wymieszać. Awokado polać sosem. Liście roszponki ułożyć na talerzu, na wierz ułożyć awokado wymieszane z sosem cytrynowo-czosnkowym. Wstawić do lodówki na 15 minut, aby składniki się przegryzły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cvbcvb3 21.08.2013 17:06
pyszna salatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat