Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką i avokado

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 1 op
avocado 1 szt
cytryna 1/4 szt
czosnek 1 zabek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką i avokado

Roszponkę umyć i osuszyć. Awokado obrać ze skórki, przekroić na pół, wyjąć pestkę i pokroić na kawałki. Z cytryny wycisnąć sok, wymieszać go z solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dokładnie wymieszać. Awokado polać sosem. Liście roszponki ułożyć na talerzu, na wierz ułożyć awokado wymieszane z sosem cytrynowo-czosnkowym. Wstawić do lodówki na 15 minut, aby składniki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cvbcvb3 21.08.2013 17:06
pyszna salatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak