Sałatka z roszponką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszna i lekka sałatka, którą przygotujecie w kilka minut. Świetnie pasuje jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • miks sałat

    1 opakowanie z roszponką
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • pomidorki cherry

    20 dag
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ogórek zielony

    1/2 sztuki
  • mozzarella

    1 sztuka

Sos

  • olej z pestek winogron

    1 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszankę miksu sałat wsypujemy do miski. Paprykę wydrążamy z nasion kroimy w cienkie paseczki tak samo czerwoną cebulę. Mozzarellę osaczamy z zalewy i kroimy w kostkę, tak samo ogórka szklarniowego, pomidorki cherry dzielimy na połówki. Mieszamy w misce. Przygotowujemy sos: Ocet winny ucieramy z olejem, doprawiamy do smaku cukrem, szczyptą soli oraz pieprzem grubo mielonym. Sałatkę skrapiamy sosem przed podaniem. Podajemy zgodnie ze swoimi upodobaniami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula666 16.02.2015 14:42
idealna na kolacje
mysza75 16.02.2015 10:58
jaka fajna sałatka moje smaki
Ali 16.02.2015 07:26
Wygląda świetnie! :)
Iwusia 15.02.2015 23:37
wspaniała sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat