Sałatka z roszponką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 100 g sałaty masłowej

  • 100 g sałaty rzymskiej

  • 100 g roszponki

  • 1 pęczek szczypiorku

  • pieprz i sól

  • ząbek czosnku

    1 ząbek
  • pomidory

    2 szt.
  • jogurt naturalny

    150 g
  • kleik mleczny

    100 g
  • rzodkiewka

    6 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy i osuszamy. Liście sałaty masłowej, rzymskiej i fryzyjskiej rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski, tak samo postępujemy z roszponką. Pomidory i rzodkiewkę kroimy w większą kostkę, szczypior natomiast drobniutko. Pokrojone warzywa dodajemy do sałaty oraz przeciśnięty przez praskę czosnek wszystkie składniki dokładnie sobą mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na samym końcu posypujemy szczypiorkiem. Do sałatki dodajemy jogurtu naturalnego i wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał3 08.04.2013 15:14
bardzo fajne mniam mniam
Boska_Agatka 08.04.2013 15:10
bardzo ciekawy przepis godny polecenia
miki47 08.04.2013 15:06
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat