Sałatka z rokpolem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    10 dag
  • gruszka

    1 sztuka
  • rokpol

    10 dag
  • ocet winny

    1/2 łyzeczki
  • cebula dymka

    1 sztuka
  • śmietana 30%

    4 łyżki
  • sok pomarańczowy

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • fenkuł

    1 sztuka
  • orzechy włoskie

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę opłukać, osuszyć, liście porwać dłońmi na kawałki. Gruszkę umyć, obrać i pokroić w cienkie plastry. Cebulę dymkę oraz koper
włoski oczyścić, obrać i pokroić w cienkie krążki. Zmiksować ze sobą: soki- pomarańczowy i cytrynowy, ocet winny, przyprawy i śmietanę. Sosem polać sałatkę. Posypać pokrojonym drobno serem, orzechami i koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 16.10.2013 15:26
Smakowita sałatka
IKrakowianka 19.03.2013 21:32
dobry pomysł na sałatkę
kasiaw 21.04.2012 13:33
świetna
kriso 29.04.2011 14:32
fajna sałatka
Barbara55 09.03.2011 16:27
sałatka jak sałatka zjeść można
pioge7 19.02.2011 11:50
ekstra
kielcok1 14.02.2011 15:37
może być
Bart 13.02.2011 14:43
brzmi apetycznie:)
rakow2 11.12.2010 14:15
taka sobie
Iwusia 27.11.2010 23:55
Nigdy takiej nie jadłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat