Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z razowym kuskusem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak baby 20 dag
kuskus 1 szklanka razowy
szparagi zielone 1,5 pęczek
ser camembert
truskawki 30 sztuka
ocet balsamiczny 10 łyżka
olej rzepakowy 4 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z razowym kuskusem

Komosę ryżową i kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Komosę odcedzamy, hartujemy zimną wodą. Kuskus studzimy.

W czasie, gdy gotujemy quinoę, na wrzątek ze szczyptą soli i cukru wrzucamy zielone szparagi.

Gotujemy 3 minut, odcedzamy, hartujemy.

Szpinak lub sałatę strzępiastą płuczemy, odcedzamy na sicie.

Opłukane truskawki bez szypułek wrzucamy do pojemnika blendera. Dodajemy olej i ocet balsamiczny. Miksujemy dokładnie, doprawiamy solą, opcjonalnie także szczyptą pieprzu.

Na talerzu układamy szpinak. Posypujemy kuskusem i komosą ryżową oraz pokrojonymi szparagami.

Polewamy truskawkowym winegretem.
Przybieramy serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helena63 18.10.2014 11:39
pyszne i zdrowe
Kluska_87 17.10.2014 11:42
zdrowe pyszności
Margo1 17.10.2014 07:31
bardzo dobra
V_kuchareczka 16.10.2014 20:29
ciekawe połączenie
Janina 16.10.2014 19:56
Same witaminki;)
Ola1984 16.10.2014 17:50
Fajne połączenie smaków.
Joannasz3190 16.10.2014 17:31
Pyszności :)
Katarzyna59 16.10.2014 16:30
pyszności,
Agnieszka-87-25 16.10.2014 15:51
wysmienita pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak