Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pstrągiem i orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 opakowanie
kiełki 50 g
pstrąg wędzony duży filet
pomidorki koktajlowe 1 szklanka
suszone pomidory 10-15 kawałków
sok z cytryny 1/2 szt
orzechy nerkowca 1 garść
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pstrągiem i orzechami

Na czterech talerzach rozkładamy rukolę i kiełki brokuła (zostawiamy nieco do dekoracji). Pomidorki cherry myjemy i kroimy na pół. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i rozkładamy na rukoli. Filet z pstrąga łososiowego kroimy na około 1cm grubości kawałki. Układamy po dwa na każdym talerzu. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i oliwa z suszonych pomidorów.
Orzechy prażymy na suchej patelni.
Sałatkę posypujemy orzechami i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 24.04.2016 10:00
super pomysł na sałatkę
Futka 24.04.2016 08:53
Świetna, pożywna i niezwykle apetyczna sałatka :)
Anna169Hosz 24.04.2016 08:31
Też taką chcę:)
tobi1989 24.04.2016 08:04
Super przepis :)
Małgorzata92 24.04.2016 07:37
Smaczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak