Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z przepiórczymi jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suchary 4 szt
jogurt naturalny 0,5 szklanki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 1 pęczek
sałata kędzierzawa 1 szt
jajka przepiórcze 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z przepiórczymi jajkami

Sałatę umyć,osuszyć i porwać na średnie kawałki.Jajka przepiórcze ugotować na twardo i kiedy ostygną obrać i każde przekroić na pół.Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać do jogurtu i doprawić solą oraz pieprzem.Sos wymieszać i dodać posiekany szczypiorek.Na liściach sałaty ułożyć połówki jajek,połamane suchary i zalać sosem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 17.07.2011 11:59
oryginalna
agata1722
agata1722 12.05.2011 19:58
na pewno dobra ale jaja trudno dostępne będę musiała poszukać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak