Sałatka z przepiórczymi jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suchary

    4 szt
  • jogurt naturalny

    0,5 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sałata kędzierzawa

    1 szt
  • przepiórcze jaja

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć,osuszyć i porwać na średnie kawałki.Jajka przepiórcze ugotować na twardo i kiedy ostygną obrać i każde przekroić na pół.Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać do jogurtu i doprawić solą oraz pieprzem.Sos wymieszać i dodać posiekany szczypiorek.Na liściach sałaty ułożyć połówki jajek,połamane suchary i zalać sosem.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 17.07.2011 11:59
oryginalna
agata1722 12.05.2011 19:58
na pewno dobra ale jaja trudno dostępne będę musiała poszukać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat