Sałatka z przepiórczymi jajkami

Sałatka z przepiórczymi jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • rukola

    1 garść
  • awokado

    1 szt
  • przepiórcze jaja

    6-8 szt
  • pomidorki koktajlowe

    6-8 szt
  • rzeżucha

    1 garść
  • szynka parmeńska

    120 g

Sos

  • oliwa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • miód

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rukolę umyłem, osuszyłem.
Jajeczka przepiórcze ugotowałem na twardo (3-4 minuty), ostudziłem, obrałem i przekroiłem na połówki.
Pomidorki koktajlowe umyłem, pokroiłem.
Szynkę położyłem na zimnej patelni, rozgrzałem ją, krótko smażyłem w obu stron. Awokado obrałem, pokroiłem na kawałki.
Przygotowałem sos łącząc wszystkie składniki.
Na półmisku rozłożyłem rukolę, na niej połówki pomidorków, rzeżuchę, jajka, awokado,kawałki podsmażonej szynki .
Składniki sosu wymieszać razem i polałem sałatkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiktoria29

01.04.2017 20:20
wygląda bardzo smacznie

sezamek

01.04.2017 16:16
Jaka śliczna i zdrowa

ben-ka

01.04.2017 12:19
Jaka apetyczna, kolorowa......

Ola1984

01.04.2017 11:05
Mniam! Zdecydowanie moje smaki :)

mirosława4

01.04.2017 08:59
kolorowo , smacznie i zdrowo :)

KORAL

01.04.2017 00:17
wygląda pysznie

jagoda5913

01.04.2017 00:12
fajna sałatka

IKrakowianka

31.03.2017 19:55
bardzo fajna

IZABELA29

31.03.2017 19:47
Świetna sałatka

adelajda

31.03.2017 19:07
Smacznie i zdrowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat