Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z porów i zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 3 szt
groszek konserwowy 1 puszka
jajko 3 szt
majonez 1 słoiczek
sól do samku
pieprz do samku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z porów i zielonego groszku

Pory oczyścić, odciąć zieloną część, umyć i pokroić w cienkie talarki. Do garnka wlać 2 litry wody, lekko posolić i zagotować. Do wrzątku wrzucić pokrojone pory, przykryć i zaparzać około 30 minut (nie gotować!). Jajka ugotować na twardo. Zaparzone pory odcedzić z wody. Do miski przełożyć pory, dodać odsączony gorszek. Jajka obrać ze skorupek i drobno posiekać. Dodać do porów i groszku. Nastęnie dodać majonez i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem, starannie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.05.2012 08:29
extra
mic 24.05.2012 21:04
ciekawe czy taka sałatka by mi odpowiadala
Marko 24.05.2012 10:57
pyszna
motyl 24.05.2012 10:54
super
motyl 24.05.2012 10:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak