Sałatka z pomidorem i rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 szt
  • pomidory

    3 szt
  • kiełki słonecznika

    wg uznania
  • chleb tostowy

    4 kromki
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • ser gouda

    4 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyj. Sałatę porwij, pomidory i rzodkiewki pokrój. Chleb pokrój w kostkę. Zrób sos: olej dopraw solą, pieprzem, musztardą i sokiem z cytryny, wymieszaj. Sałatę wymieszaj z resztą warzyw, serem i kiełkami, polej sosem. Na maśle zeszklij posiekany czosnek, usmaż z nim grzanki. Dodaj do sałatki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisza1 01.04.2013 07:45
bardzo lubię taką sałatkę
miki47 06.03.2013 10:17
bardzo smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat