Sałatka z pomidorami i fetą z zapiekanym pieczywem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kromki bułki

    6 szt
  • ser żółty

    50 g
  • pomidorki koktajlowe

    1 garść
  • ser feta

    1/2 opakowania
  • oliwki zielone

    2 łyżki
  • sałata zielona

    3 listki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • ocet balsamiczny

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki umyć i osuszyć . Sałatę porwać na kawałki, pomidorki koktajlowe pokroić na połówki , oliwki w krążki , ser feta w kostkę .Polać oliwą z oliwek octem balsamicznym i sokiem z cytryny . Przyprawić pieprzem .Kromki z pieczywa posypać startym serem i zapiec aby ser się stopił i podawać ciepłe z sałatką .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
trufelek 19.08.2016 22:21
prosto i smacznie :) Pozdrawiam :)
gosia56 16.08.2016 09:08
super jedzonko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat