Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pomidorami i fetą z zapiekanym pieczywem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kromki bułki 6 szt
ser żółty 50 g
pomidorki koktajlowe 1 garść
ser feta 1/2 opakowania
oliwki zielone 2 łyżki
sałata zielona 3 listki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pomidorami i fetą z zapiekanym pieczywem

Wszystkie składniki umyć i osuszyć . Sałatę porwać na kawałki, pomidorki koktajlowe pokroić na połówki , oliwki w krążki , ser feta w kostkę .Polać oliwą z oliwek octem balsamicznym i sokiem z cytryny . Przyprawić pieprzem .Kromki z pieczywa posypać startym serem i zapiec aby ser się stopił i podawać ciepłe z sałatką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 19.08.2016 22:21
prosto i smacznie :) Pozdrawiam :)
gosia56 16.08.2016 09:08
super jedzonko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak