Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pomarańczą i marynowanymi buraczkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 10 dkg
pomarańcza 1 sztuka
buraczki marynowane w całości 10 dkg
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pomarańczą i marynowanymi buraczkami

Kapustę pekińską posiekać, przełożyć do miski. Pomarańczę obrać, wyfiletować (obrać z białych błonek) i odsączyć z soku. Buraczki odsączyć, pokroić na małe kawałki i dodać do kapusty razem z cząstkami pomarańczy. Do sałatki dodać majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Sałatkę podawać np. jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak