Sałatka z piersi kurczaka i fasoli.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 piersi
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • kapusta pekińska

    0,5 kapusty
  • czosnek

    1 ząbek
  • makaron wstążki

    0,5 opakowania
  • majeranek

    1 gram
  • majonez

    5 łyżek
  • cebula

    2 sztuki
  • gałka muszkatołowa cała

    6 sztuk
  • liść laurowy

    5 listki
  • natka piertuszki suszona

    1 gram
  • pieprz

    1 gram
  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • chili pieprz cayenne

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka ugotować w wodzie na wywarze z przypraw: gałki muszkatołowej, liścia laurowego, cebuli w ilości 2 sztuk pokrojonej, czosnku. Przy końcu dodać majeranek i natkę pietruszki- wszystkie witaminy przenikną w głąb mięska.


Kapustę pekińską, jej połowę- (mała sztuka) poszatkować i wymieszać z pokrojoną, ugotowaną piersią, papryką, papryczkami, fasolą, ugotowanym makaronem, majonezem, przyprawić pieprzem do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 02.08.2012 09:52
Podoba mi się dobór składników.
berys18 19.05.2012 11:39
ciekawy pomysł na sałatkę
cris04 17.05.2012 22:15
Fajny skład tej sałatki...
caroline1983 12.05.2012 23:59
chetnie sprubuję :)
melonik 09.05.2012 09:25
super
melonik 09.05.2012 09:25
super
Katarzyna/kate1980 08.05.2012 20:52
bardzo fajna sałatka
MAJA3 06.05.2012 10:13
ciekawa sałatka i apetyczna
Gosia20 29.04.2012 12:19
szkoda że nie ma zdjęcia ale na pewno wspaniale wygląda i smakuje :)
Dorian 23.04.2012 07:59
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat