Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z piekielnie kokosową krewetką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 5 dag
mix sałat z buraczkiem 5 dag
pomidorki koktajlowe 10 szt
melon 10 dag
krewetki duże 10 szt
wiórki kokosowe 4 łyżka
chili 1/2 łyżeczka
olej rzepakowy 4 łyżka
ocet winny 4 łyżka
miód 1/2 łyżka
sól
pieprz
mięta
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z piekielnie kokosową krewetką

Do białka jaja dodajemy chili i lekko ubijamy. Panierujemy krewetki w białku, a następnie wiórkach kokosowych. Układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 4-5 minut (aż ładnie się przyrumienią). Do rukoli dodajemy mix sałat oraz pokrojone na pół pomidorki. Olej mieszamy z octem i miodem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sosem zalewamy warzywa, dokładnie mieszamy. Mango obieramy ze skórki, usuwamy pestki, kroimy w cienkie paseczki. Przybieramy sałatkę. Posypujemy odrobiną świeżo zmielonego kolorowego pieprzu. Na wierzchu układamy krewetki. Możemy przybrać listkami świeżej mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 15.10.2012 07:42
\ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak