Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonymi burakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

buraki czerwone 2 szt.
mix sałat 1 opakowanie
miód prawdziwy 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Dodatkowo

folia aluminiowa do zawinięcia buraków

Porada

Taka sałatka świetnie smakuje z dodatkiem ugotowanej kaszy gryczanej nieprażonej, polecam :)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonymi burakami

1. Buraki umyć, zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1,5 godziny (czas zależy jak duże mamy buraki).
2. Po upieczeniu wystudzić, obrać i pokroić w niezbyt grube słupki.
3. Wymieszać miód, musztardę, oliwę i sok z cytryny, aby powstał jednolity sos.
4. Sałatę i buraki polać sosem, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 04.11.2016 16:59
prosto, szybko :)
AZgotuj 04.11.2016 13:12
pyszna sałata:)
Kuchcik gotuje 04.11.2016 10:39
Miło mi :) Takie buraki są zdecydowanie smaczniejsze :)
wedith1 04.11.2016 09:59
Prosta, zdrowa i smaczna sałatka :)
Habibi 04.11.2016 07:44
Pyszna sałatka :) Bardzo lubię pieczone buraki i częściej je tak przygotowuję, niż tradycyjnie z wody :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak