Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonym łososiem - wiosennie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos sojowy 1 łyżka
sok z pomarańczy 0,5 sztuki
sałata rzymska
rzodkiew 5 sztuk
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
migdały 8 sztuk
pestki dyni 10 sztuk
oliwa 25 ml
olej rzepakowy 25 ml
musztarda 1 łyżka
cozsnek 1 ząbek
sok z pomarańczy 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
miód 1 łyżka
sól
łosoś 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonym łososiem - wiosennie

Łososia obrać ze skóry, wyciągnąć ości, polać sosem sojowym i sokiem z pomarańczy, piec w piekarniku na opcji grill ok 10-15 minut. Odstawić do wystygnięcia.

Przygotować dressing do słoiczka wlać oleje, dodać musztardę, drobno posiekany czosnek, sok z pomarańczy i cytryny, sól i miód, słoiczek zakręcić i mocno "zmiksować" - odstawić do lodówki.

Warzywa umyć. Sałatę potargać na mniejsze kawałki, rzodkiewkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, migdały obrać i posiekać.

Jeśli zabierasz sałatkę do pracy, do 1 pojemnika ułóż warzywa,migdały i pestki, do osobnego rybę, przed zjedzeniem połącz składniki, polej dressingiem.

Jeśli jesz w domu, ułóż warzywa, rybę na talerzu, posyp migdałami i pestkami dyni, polej dressingiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.05.2016 10:48
Wiosennie i dietetycznie
paulina2157 01.08.2013 12:08
myślę że musi być smaczna ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak