Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
wszystkie składniki:
-
pierś z kurczaka
1 sztuka -
kuskus
100 gramów -
czarne oliwki
1 garść -
rzodkiewka
1 pęczek -
pomidor
1 sztuka -
szczypiorek
0.5 pęczka -
sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Prymat
1 opakowanie -
oliwa
5 mililitrów -
pieprz ziołowy Prymat
0.5 łyżeczki -
słodka papryka Prymat
1 łyżeczka -
olej rzepakowy
1 łyżka -
Pieprz czarny- MŁYNEK
2 szczypty
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie natrzeć olejem wymieszanym z papryką słodką i pieprzem ziołowym. Zawinąć w folię aluminiową. Piec przez 30 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni. Zostawić do przestygnięcia.
Kuskus zalać wrzątkiem tak, by poziom wody przekraczał poziom kaszy o pół centymetra. Zostawić na 5 minut, a następnie przełożyć do miski.
Ostudzonego kurczaka pokroić na dość spore kawałki. Rzodkiewki pokroić w półplasterki, oliwki na połówki lub w plasterki. Pomidora pokroić w kostkę, szczypiorek wypłukać i posiekać.
Połączyć wszystkie składniki. Zrobić sos: wymieszać dokładnie oliwę z oliwek z sosem paprykowo- ziołowym. Połączyć z sałatką, doprawić dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się