Sałatka z pieczonym burakiem, kaszą jaglaną i mozarellą

Sałatka z pieczonym burakiem, kaszą jaglaną i mozarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 szt
  • mozarella

    1 kula
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • kasza jaglana

    100 gram
  • szpinak świeży

    50 gram
  • oliwa

    4-5 łyżek
  • sos sałatkowy francuski Prymat

    1 opakowanie
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraka dokładnie umyć, a następnie zawinąć w folię aluminiową i piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem. Zostawić do przestygnięcia, a później obrać i pokroić w drobną kostkę.
Kaszę jaglaną gotować 15 minut w osolonej wodzie, odcedzić i zostawić do ostygnięcia.
Mozarellę oraz ogórki pokroić w kostkę i dodać do buraka. Dodać również wystudzoną kaszę i liście szpinaku porwane na mniejsze kawałki.
Sos francuski wymieszać dokładnie z oliwą i świeżo zmielonym pieprzem. Połączyć sos z sałatką.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat