Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonym bakłażanem i cukinią z dressingiem musztardowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sałatka z pieczonym bakłażanem i dressingiem musztardowym to świetny dodatek do mięs i ryb. Sama w sobie również stanowi smaczny posiłek np. na drugie śniadanie lub lekką kolacje.

Składniki:

sałatka

bakłażan 1 mały
cukinia 1 mała
sałata 3 garście np. rukola lub roszponka
ogórek pół
oliwa

sos do sałaty

musztarda 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
oliwa 1,5 łyżki
sól do smaku

Porada

W sezonie grillowania zamiast piec warzywa można je grillować i podawać jako dodatek do innych pyszności :)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonym bakłażanem i cukinią z dressingiem musztardowym

Bakłażana i cukinie kroimy w plastry, polewany oliwą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 15 minut.

Sałatę myjemy, osuszamy, kładziemy na talerz i dodajemy pokrojonego w plastry ogórka.

Musztardę (ja wybrałam bawarską) mieszamy z oliwą i octem winnym, doprawiamy lekko solą, całość mieszamy.

Upieczone warzywa kładziemy na sałatę, polewamy sosem. Można wcinać! ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 13.04.2014 14:55
Fajna sałatka :-)
patryska76 12.04.2014 20:46
Wygląda przepysznie! :)
adelajda 12.04.2014 18:48
wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak