Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonych buraków i rukoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 opakowanie
borówka amerykańska 1 opakowania
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
buraki czerwone 3 sztuki
sól i pieprz 1 szczypta

Porada

Wspaniale będzie smakowała z szybką prosciutto lub parmezanem

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonych buraków i rukoli

Upiecz małe buraczki w folii aluminiowej. Obierz ze skórki i potnij w plastry. Rozłóż rukolę na talerzu, rozłóż buraki, owoce. Całość polej octem balsamicznym, oliwą, solą himalajską i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.12.2016 18:00
ciekawy przepis
KORAL 11.12.2016 00:12
Proste i smaczne :)
Jadwiga/Jaga85 10.12.2016 16:03
Pysznie wygląda
Futka 10.12.2016 15:35
Przesmakowite połączenie! Jutro robię :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak