Sałatka z pieczonych buraków i rukoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    1 opakowanie
  • borówka amerykańska

    1 opakowania
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • buraki czerwone

    3 sztuki
  • sól i pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiecz małe buraczki w folii aluminiowej. Obierz ze skórki i potnij w plastry. Rozłóż rukolę na talerzu, rozłóż buraki, owoce. Całość polej octem balsamicznym, oliwą, solą himalajską i pieprzem.
AZgotuj
Wspaniale będzie smakowała z szybką prosciutto lub parmezanem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.12.2016 18:00
ciekawy przepis
KORAL 11.12.2016 00:12
Proste i smaczne :)
Jadwiga/Jaga85 10.12.2016 16:03
Pysznie wygląda
Futka 10.12.2016 15:35
Przesmakowite połączenie! Jutro robię :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat