Sałatka z pieczonych buraków i orzecha włoskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg.
  • orzechy włoskie

    50 gram
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier

    szczypta
  • jogurt grecki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyszorowane buraki przekładam na blaszkę ,przykrywam folią aluminiową , piekę około 1 godzinę w 160 stopniach, po tym czasie buraki zostawiam do ostudzenia .

Jak są zimne obieram ,kroję w drobną kostkę .

Jogurt mieszam z cukrem ,solą i pieprzem,oraz sokiem z cytryny, mieszam z buraczkami, siekam orzechy i natkę pietruszki dodaję do sałatki .

Sałatkę podaję schłodzoną .
SMACZNEGO :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 05.10.2016 23:00
fajne smaki!
Patrycja33 03.10.2016 08:52
ciekawa salatka:-)
benka 01.10.2016 19:20
Pyszna, z chęcią bym zjadła porcję.
Aleksandra/Olcia 01.10.2016 16:53
apetyczna sałatka
Mniam 01.10.2016 16:30
Lubię takie połączenie buraczka z orzechami :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat