Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonych buraków i orzecha włoskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg.
orzechy włoskie 50 gram
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
cukier szczypta
jogurt grecki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonych buraków i orzecha włoskiego

Wyszorowane buraki przekładam na blaszkę ,przykrywam folią aluminiową , piekę około 1 godzinę w 160 stopniach, po tym czasie buraki zostawiam do ostudzenia .

Jak są zimne obieram ,kroję w drobną kostkę .

Jogurt mieszam z cukrem ,solą i pieprzem,oraz sokiem z cytryny, mieszam z buraczkami, siekam orzechy i natkę pietruszki dodaję do sałatki .

Sałatkę podaję schłodzoną .
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 05.10.2016 23:00
fajne smaki!
Patrycja33 03.10.2016 08:52
ciekawa salatka:-)
benka 01.10.2016 19:20
Pyszna, z chęcią bym zjadła porcję.
Aleksandra/Olcia 01.10.2016 16:53
apetyczna sałatka
Mniam 01.10.2016 16:30
Lubię takie połączenie buraczka z orzechami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak