Sałatka z pieczonych buraków i oliwek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak

    2 szt
  • oliwki

    100 g
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki owijamy w folię aluminiową, pieczemy w piekarniku do miękkości.
Studzimy.
Zimne ziemniaki obieramy ze skórki najlepiej w rękawiczka i kroimy w kawałki typu półplasterki.
Dodajemy oliwki.
Skrapiamy oliwa oraz zalewą z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat