Sałatka z pieczonych buraków i fety.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    2 sztuki
  • oliwki

    6-7 sztuk
  • roszponka

    1 garść
  • ser feta

  • pomidorki koktajlow

    5-6 sztuk
  • szczypiorek

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki owijamy folią aluminiową i pieczemy ok. 1h w temp 170 stopni. Długość pieczenia zależy od wielkości buraków. Lekko ostudzone obieramy i kroimy w cienkie plasterki.

Na talerzu układamy składniki. Ja pomidorki i oliwki kroję na pół. Ser feta kruszymy.
Kropimy oliwą z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 30.11.2013 21:28
z burakami ciekawy pomysł :)
[email protected] 10.10.2013 09:41
ciekawy przepis
Bernadeta1 16.07.2013 12:42
takiej nie jadłam, warto wypróbować
matesko 22.05.2013 13:14
fajne połączenie
Stenka 18.05.2013 11:16
ciekawy przepis
Rafał10 17.05.2013 10:08
uwielbiam buraczki :) Z fetą idealne połączenie !
Mati13 01.05.2013 11:30
bardzo ładnie podane
Renata9 01.05.2013 11:25
takiej sałatki jeszcze nie jadłam, pewnie jest pyszna, muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat