Sałatka z pieczonych buraków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    3 sztuki
  • quinoa

    1/2 szklanki
  • ser feta

    2/3 kostki
  • koper świeży

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki myjemy i zawijamy w folię aluminiową.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 50 minut ( do miękkości).
Następnie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Fetę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do buraków.
Quinoa gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Wszystko razem mieszamy, posypujemy koperkiem i doprawiamy pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kardamonovy 13.02.2017 12:39
Uwielbiam takie sałaki :D.
Beatris 11.02.2017 22:27
Smakowicie się zapowiada :)
Renataj 11.02.2017 21:10
Ciekawa sałatka warta wypróbowania:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat