Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonych buraków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuki
quinoa 1/2 szklanki
ser feta 2/3 kostki
koper świeży 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonych buraków

Buraki myjemy i zawijamy w folię aluminiową.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 50 minut ( do miękkości).
Następnie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Fetę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do buraków.
Quinoa gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Wszystko razem mieszamy, posypujemy koperkiem i doprawiamy pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 13.02.2017 12:39
Uwielbiam takie sałaki :D.
Beatris 11.02.2017 22:27
Smakowicie się zapowiada :)
Renataj 11.02.2017 21:10
Ciekawa sałatka warta wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak