Sałatka z pieczonego buraka, serka koziego i jarmużu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    2
  • ser kozi

  • jarmuż

  • sok z limonki

  • orzechy włoskie

  • sól i pieprz

  • liść laurowy

  • tymianek

  • majeranek

  • olej z orzechów włoskich

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki myjemy dokładnie i każdy pakujemy w paczuszkę przygotowaną z folii aluminiowej z ziołami. Pieczemy około 1 godz. Upieczone studzimy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy z buraka w miarę cienkie długie plasterki. W każdy plasterek zawijamy serek kozi.

Jarmuż myjemy, suszymy i oddzielamy od gałązek same liście. Układamy je na talerzu, na to dajemy roladki z buraka i serka.

Orzechy kroimy na mniejsze kawałki i prażymy chwilkę na patelni. Uprażonymi posypujemy roladki. Całość polewamy sokiem z limonki, solą, świeżo zmielonym pieprzem i olejem z orzecha włoskiego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Benita 16.11.2015 15:16
Pyszna i zdrowa sałatka.
Aleksandra/Olcia 16.11.2015 14:47
uwielbiam buraki.sałatka wygląda przepysznie
Anna169Hosz 16.11.2015 14:33
Moje smaki, musiała być pyszna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat