Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonego buraka, serka koziego i jarmużu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 2
ser kozi
jarmuż
sok z limonki
orzechy włoskie
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
tymianek
majeranek
olej z orzechów włoskich

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonego buraka, serka koziego i jarmużu

Buraki myjemy dokładnie i każdy pakujemy w paczuszkę przygotowaną z folii aluminiowej z ziołami. Pieczemy około 1 godz. Upieczone studzimy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy z buraka w miarę cienkie długie plasterki. W każdy plasterek zawijamy serek kozi.

Jarmuż myjemy, suszymy i oddzielamy od gałązek same liście. Układamy je na talerzu, na to dajemy roladki z buraka i serka.

Orzechy kroimy na mniejsze kawałki i prażymy chwilkę na patelni. Uprażonymi posypujemy roladki. Całość polewamy sokiem z limonki, solą, świeżo zmielonym pieprzem i olejem z orzecha włoskiego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 16.11.2015 15:16
Pyszna i zdrowa sałatka.
Aleksandra/Olcia 16.11.2015 14:47
uwielbiam buraki.sałatka wygląda przepysznie
Anna169Hosz 16.11.2015 14:33
Moje smaki, musiała być pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak