Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczoną dynią i kalafiorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sałatka z pieczoną dynią i kalafiorem - jesienna sałatka idealna do pracy. Serdecznie polecam.

Składniki:

Składniki

dynia 500 g
kalafior 0.5 szt.
sałata 0.5 szt.
pomidorki koktajlowe 15 szt.
oliwa 2 łyżki
miód 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
rozmaryn 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczoną dynią i kalafiorem

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C.
Dynię obrać, usunąć środek z pestkami i pokroić w paski. Kalafiora umyć i podzielić na małe różyczki. Wyłożyć na blaszce z papierem do pieczenia, polać oliwą z oliwek wymieszaną z miodem, posypać papryką słodką, rozmarynem, szczyptą soli i pieprzu. Piec do miękkości przez około 25 minut. W trakcie pieczenia przemieszać warzywa.
Wystudzone warzywa wyłożyć na umytą sałatę z pokrojonymi na pół pomidorkami i polać odrobiną oliwy. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak