Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczoną cukinią, pomidorkami koktajlowymi i kaszą orkiszową
Cukinię umyć i pokroić w plasterki lub półplasterki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować cukinię olejem rzepakowym i posypać ziołami prowansalskimi. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić do miski.
Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, rzodkiewki w ćwierć plasterki, ser mozarella w kostkę. Sałatę porwać na kawałki.
Połączyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać sos sałatkowy z oliwą, a następnie dodać do sałatki. Przyprawić sałatkę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)