Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
kalafior 50 dag
ogórki gruntowe 1 kg
papryka czerwona 1 kg
marchew 50 dag
cebula 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami na zimę

Pieczarki pokroić w ćwiartki; kalafiora podzielić na różyczki; ogórki pokroić w słupki i wydrążyć z pestek; paprykę pokroić w kostkę tak jak i marchew a cebulę w ósemki. W garnku zagotować wodę. Pieczarki, paprykę i kalafiora sparzyć i trzymać we wrzątku ok. 2 min. Zagotować wodę włożyć pokrojoną w kostkę marchew podgotować 5 min.
Następnie przygotować zalewę: 3 szkl. wody; szkl. octu; 2 szkl. cukru; 1 łyżka soli; pieprz; liść laurowy; czosnek; ziele angielskie.
Wszystkie składniki wymieszać; ułożyć w słoikach; zalać zalewą; pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak