Sałatka z pieczarkami, groszkiem, jajkami

Sałatka z pieczarkami, groszkiem, jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    400 g
  • jajka ugotowane na twardo

    3
  • groszek konserwowy

    1/2-1 puszka
  • szczypiorek

    1 mały pęczek
  • majonez

    kilka łyżek
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy całe pieczarki do wody i gotujemy do miękkości. Odcedzamy z wody, i ostudzone kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno kroimy i wrzucamy do miski. Wszystkie składniki łączymy z majonezem, jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 10.11.2015 21:49
Dobra sałatka lubię z pieczarkami.
DorotaZ 10.11.2015 20:14
Smaczna salatka:)
Hanna5 10.11.2015 17:10
Mniam sałatka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat