Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami, groszkiem, jajkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 400 g
jajka ugotowane na twardo 3
groszek konserwowy 1/2-1 puszka
szczypiorek 1 mały pęczek
majonez kilka łyżek
jogurt naturalny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami, groszkiem, jajkami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy całe pieczarki do wody i gotujemy do miękkości. Odcedzamy z wody, i ostudzone kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno kroimy i wrzucamy do miski. Wszystkie składniki łączymy z majonezem, jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 10.11.2015 21:49
Dobra sałatka lubię z pieczarkami.
DorotaZ 10.11.2015 20:14
Smaczna salatka:)
Hanna5 10.11.2015 17:10
Mniam sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak