sałatka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula

    1 szt
  • kukurydza

    1 puszka
  • ser żólty pokrojony w kostkę

    10 dkg
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • masło

    1 łyżka
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki,cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na ,maśle razem z pieczarkami.Jajka obieramy i kroimy w kostkę,kukurydzę odsączamy z zalewy ,natkę siekamy i łączymy wszystkie składniki sałatki na koniec dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 10.10.2012 00:21
fajna
dorotka0000025 10.10.2012 00:21
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat