Sałatka z penne tuńczyka i groszku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • penne

    2 szkl
  • szczypior

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 szt
  • ketchup

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron penne gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Tuńczyka wyciągamy z puszki i przekładamy do makaronu . Dodajemy łyżkę ketchupu. Groszek odsączamy i dodajemy do sałatki . Mieszamy doprawiając pieprzem i posiekanym szczypiorem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 14.08.2012 14:04
mniam.
Laila2786 14.08.2012 08:39
na pewno spróbuję
gosia47-47 14.08.2012 08:14
fajne
iwa643 14.08.2012 07:53
polecam na kolacje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat