Sałatka z pekińskiej ze śledziami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    2 opakowania
  • majonez

    4 łyżki
  • pieprz

    szczypta
  • jabłko

    1 sztuka
  • kapusta pekińska

    1 mała główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską zszatkować.
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na oczkach do surówek.
Śledzie odsączyć z nadmiaru oliwy. Pokroić w cienkie paski.
Wszystko wrzucić do miseczki. Dodać majonez i doprawić pieprzem.
Dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matriasik 20.06.2012 17:24
Fajna, taka inna
makjato 25.09.2011 20:05
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat