Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pekińskiej z marchwią i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
majonez 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ocet winny do smaku
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pekińskiej z marchwią i cebulą

Kroki postępowania

1
Kapustę umyć, osuszyć, liście porwać na mniejsze kawałki. Marchewki umyć, osuszyć, zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Składniki sałatki połączyć ze sobą.
Krok 1 - Sałatka z pekińskiej z marchwią i cebulą foto
2
Dodać majonez, musztardę, oraz przyprawy.
Krok 2 - Sałatka z pekińskiej z marchwią i cebulą foto
3
Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić do smaku. Można skropić octem winnym.
Krok 3 - Sałatka z pekińskiej z marchwią i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 02.01.2014 08:01
pyszna salatka
Bernadeta 04.04.2013 09:11
bardzo smaczna i zdrowa
IlonaAlbertos 04.12.2012 11:31
Smaczne połączenie.
Motorek 05.11.2012 16:19
smaczna suróweczka
mirosława4 19.10.2012 20:59
same witaminki
Krystyna32 17.07.2012 15:25
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak