Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pekińskiej z białą rzepą i rzodkiewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt ok 700g
ogórki kiszone 4 szt
rzepa 1 szt biała
rzodkiewka 10 szt
koperek 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt z łodygą
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
sól 5 szczypt
Pieprz biały mielony Prymat 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pekińskiej z białą rzepą i rzodkiewką

Pekińską szatkujemy na drobno.

Rzepę, rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach, część pokroiłam w półtalarki dla dekoracji.

Ogórki kroimy w kosteczkę.

Dymkę siekamy na drobno.
Całość mieszamy.

Z majonezu, jogurtu kopru i przypraw robimy sos, mieszamy tuż przez podaniem.

Idealna do mięs na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak