Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pekińskiej i rukoli

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
rukola 100 g
papryka czerwona 1/2 sztuki
pomidor 1 sztuka
sos
śmietanka słodka 150 ml
ogórek 1 sztuka
sos ziołowy 1 (do sałatek)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pekińskiej i rukoli

Kapustę i rukolę myję osuszam na ściereczce kuchennej,kapustę drobno szatkuję nożem mieszam razem z rukola w salaterce. Paprykę i ogórka obieram,kroję w kosteczkę tak samo robię z pomidorem,dodaję do kapusty,mieszam. Sos: Dowolny ulubiony ziołowy sos przesypuję do miseczki dodaję słodką śmietankę doprawiam do smaku solą i mieszam,odstawiam na 4 minuty.Polewam sałatkę przed podaniem i mieszam do połączenia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak