Sałatka z pekińskiej i rukoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuki
  • rukola

    100 g
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • sos

  • śmietanka słodka

    150 ml
  • ogórek

    1 sztuka
  • sos ziołowy

    1 (do sałatek)
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę i rukolę myję osuszam na ściereczce kuchennej,kapustę drobno szatkuję nożem mieszam razem z rukola w salaterce. Paprykę i ogórka obieram,kroję w kosteczkę tak samo robię z pomidorem,dodaję do kapusty,mieszam. Sos: Dowolny ulubiony ziołowy sos przesypuję do miseczki dodaję słodką śmietankę doprawiam do smaku solą i mieszam,odstawiam na 4 minuty.Polewam sałatkę przed podaniem i mieszam do połączenia. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat