Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pekińską, fetą i pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
pomidor 2
feta 200 g
Sos sałatkowy: 1 koperkowy
woda 1 łyżka
olej lniany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pekińską, fetą i pomidorem

Sos koperkowym wsypujemy do małej miseczki. Dodajemy olej lniany oraz wodę. Mieszamy. Kapustę pekińską szatkujemy. Do niej dodajemy sparzone pomidory pozbawione skórki i pokrojone w kostkę. Ser feta kroimy w kostkę i również dodajemy do kapusty. Składniki polewamy przygotowanym sosem i mieszamy. Sałatkę najlepiej spożywać bezpośrednio. Odstawiona, po pewnym czasie „puszcza” wodę. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.01.2013 08:01
moje smaki
marta1371 14.01.2013 23:42
Zdrowo i smacznie
M. Monroe 11.01.2013 19:38
smaczna !
Grażyna13 10.01.2013 14:15
Uwielbiam takie sałatki :)
ONY_za_kare 09.01.2013 09:41
smaczne i zdrowe!
nogawkuchni 09.01.2013 08:31
Na pewno pyszna, uwielbiam sałatki z dodatkiem fety, ciekawa, lekka przekąska lub kolacja, do tego sos koperkowy zapewne przyjemnie podkreśla smak wszystkich składników, dużo witamin i pełnia smaku.
fotoviderek 09.01.2013 08:09
Samo zdrowie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak