Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta pekińska
1/2 szt -
filet z okonia morskiego
1 szt -
sól
-
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
-
białe wino
3 łyzki -
oliwa
2 łyżki -
masło
-
mąka
1 łyzka -
oliwa aromatyzowana
1 cytryną
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z pekinki i smażonego okonia morskiego
Na patelni rozgrzej niezbyt mocno masło i usmaż na nim rybę (ok 5-7 min).
Kapustę poszatkuj dosyć drobno, oprósz solą i odstaw na 5 min.
Do słoiczka wlej wino, oliwy, zakręć i potrząsaj aż wszystkie składniki połączą się.
Do kapusty dodaj rybę podzieloną na kawałki. Wszystko polej sosem i wymieszaj przed podaniem.
Komentarze (0)