Sałatka z pekinki i smażonego okonia morskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • filet z okonia morskiego

    1 szt
  • sól

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • białe wino

    3 łyzki
  • oliwa

    2 łyżki
  • masło

  • mąka

    1 łyzka
  • oliwa aromatyzowana

    1 cytryną
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet ryby umyj, osusz, oprósz sola i pieprzem cytrynowym a następnie mąką.
Na patelni rozgrzej niezbyt mocno masło i usmaż na nim rybę (ok 5-7 min).
Kapustę poszatkuj dosyć drobno, oprósz solą i odstaw na 5 min.
Do słoiczka wlej wino, oliwy, zakręć i potrząsaj aż wszystkie składniki połączą się.
Do kapusty dodaj rybę podzieloną na kawałki. Wszystko polej sosem i wymieszaj przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat