Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pęczaku i wędzonego łososia

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 100 gram
masło 1 łyżka
łosoś wędzony plastry 100 gram
pomidory koktajlowe (czerwone) 200 gram
pesto 2 łyżka
szczypiorek posiekany 2 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Porada

*pesto z suszonych pomidorów

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pęczaku i wędzonego łososia

Pęczak bardzo starannie wypłukać, kilka razy zmieniając wodę. W garnku zagotować szklankę wody, dodać sól do smaku i łyżkę masła. Dodać opłukaną kaszę i gotować pod przykryciem 15 minut. Wyłączyć gaz i nie zdejmować pokrywki z garnka do momentu, aż kasza przestygnie.

Wystudzony pęczak wymieszać z pesto z pomidorów. Dodać pokrojone pomidorki koktajlowe i wędzonego łososia. Wymieszać, doprawić do smaku solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek i jeszcze raz delikatnie wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.10.2015 17:23
Kusząca propozycja.
adelajda 07.10.2015 16:18
dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak