Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pęczaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 1|2
ogórek zielony 1duży
czosnek 6,7ząbków
pietruszka 2pęczki
szczypiorek 2pęczki
koperek 2pęczki
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 2
sok z cytryny pół cytryny
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pęczaku

Pęczak gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju.Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę,czosnek miażdżymy,a opłukaną zieleninę siekamy.Dodajemy do kaszy .Mieszamy.Wsypujemy sosy,wlewamy trochę oleju i mieszamy.Doprawiamy pieprzem.Odstawiamy w chłodne miejsce na ok.1|2godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 01.02.2012 12:12
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak